Tranzacţie: retailerul polonez de încălţăminte CCC merge cu birourile în clădirea Globalworth Plaza din Capitală

8 oct 2018 Autor: Cristina Bellu

Retailerul polonez de încălţăminte CCC, venit direct pe piaţa locală după ce a preluat franciza pentru România de la grupul Peeraj, a semnat un acord cu Globalworth, liderul pieţei de clădiri de birouri din Europa Centrală şi de Est, pentru închirierea a două etaje în proiectul Globalworth Plaza din Capitală.

CCC va inaugura noul birou din Globalworth Plaza la începutul anului 2019, tranzacţia fiind intermediată de firma de consultanţă imobiliară Knight Frank.

Grupul care deţine lanţul de magazine de încălţăminte şi accesorii CCC este unul dintre cele mai puternice din retailul polonez, fiind fondat de antreprenorul Dariusz Milek. Retailerul a fost adus pe piaţa locală în sistem de franciză începând cu 2012 şi a ajuns rapid la o reţea de peste 50 de magazine.

Anul trecut, grupul polonez a preluat franciza din România în schimbul sumei de 33 de mil. euro. Francizatul era grupul Peeraj, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de modă, cu un portofoliu extins de branduri, toate în franciză.

Globalworth Real Estate Investments, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România şi principalul investitor pe piaţa de birouri din Europa Centrală şi de Est, a ajuns la finalul primului semestru din 2018 la un portofoliu în valoare de 2,1 mld. euro, dintre care 1,2 miliarde sunt reprezentate de activele din România, în timp ce venitul operaţional net al companiei a atins cifra de 51,7 mil. euro, reprezentând o creştere cu 135% faţă de rezultatele din primul semestru al anului 2017, ca urmare a intrării pe piaţa din Polonia şi a extinderii continue din România.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.10.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.