Tranzacţie între antreprenori locali în agricultură. Ioan Biianu devine singurul acţionar al grupului timişorean de agrobusiness Glissando

4 feb 2018 Autor: Alexandra Cepăreanu

Ioan Biianu, unul dintre fondatorii grupului timişorean de agrobusiness Glissando şi administrator al acestuia, devine singurul acţionar după ce preia acţiunile partenerului său Radu Ienovan.

„Urmare a acestei tranzacţii, grupul de companii Glissando, pe care l-am fondat alături de partenerul meu Radu Ienovan, va intra într-o nouă etapă de dez­vol­tare şi consolidare a afacerii, orien­tată spre ex­ploa­tarea sinergiilor din ca­drul grupului, creş­te­rea şi diver­sifi­carea ac­tivi­tăţii de producţie, extin­de­rea paletei de produse şi întărirea re­ţelei de distribuţie“, a anunţat Ioan Biianu.

Grupul de companii Glissando desfă­şoară activi­tăţi în domeniul agro­businessului de 26 de ani, are peste 240 de angajaţi şi în jur de 2.000 de parteneri şi a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 35 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.

Negocierea dintre parteneri a durat un an, iar cumpărătorul au fost consiliat de banca Raiffeisen Bank şi de com­pania de consultanţă şi audit PwC ală­turi de firma de avocatură David & Baias, coordonată de către direc­torul PwC, Alexandru Medelean. Radu Ienovan a fost asistat în această tranzacţie de echipe din cadrul firmei de consultanţă şi audit BDO România coordonată de Dan Stirbu şi de către banca de investiţii BAC România, cu o echipă coordo­nată de Adrian Radu. Părţile implicate nu au făcut publică valoarea tranzacţiei.

Grupul Glissando desfăşoară activi­tăţi în mai multe dome­nii, pre­cum import şi distri­buţie de inputuri agricole (pesti­ci­de, seminţe, îngră­şă­min­te), reambalare pes­ti­cide, în­grăşăminte, seminţe, dar şi comerţ cu amănun­tul, prin deţinerea unei reţe­le de 40 de fito­farmacii. Comerţul cu amănun­tul de flori, comerţul şi sto­carea de cereale şi construcţii sunt alte sectoare de activitate pentru businessul timişorean.

Potrivit celor mai recente date, afacerile întregului grup Glissando sunt ope­rate pe mai multe entităţi juridice. Cea mai importantă firmă a grupului, înfiinţată în 1991, este Glissando, spe­cializată în import şi comerţ de inputuri pentru agricultură.

Ioan Biianu

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.