Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Grupul Alexandrion a cumpărat Halewood România, unul dintre cei mai mari producători locali de vin

31 mai 2018 Autor: Cristina Bellu

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a preluat în luna martie operaţiunile din domeniul vinului ale britanicilor de la Halewood, prezenţi local de mai bine de trei decenii.

“Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. ”, specifică Consiliul Concurenţei într-un anunţ.

Grupul Halewood are local atât producţie, distribuţie şi export de vinuri, cât şi import şi distribuţie de băuturi spirtoase. Alexandrion a preluat doar divizia de vinuri româneşti pentru a-şi completa businessul.

Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a început anul trecut să îşi dezvolte portofoliul şi să producă whisky single malt, devenind astfel prima companie de pe plan local care produce un astfel de whisky. Primele produse vor ajunge pe piaţă peste aproximativ trei ani, după ce procesul de maturare va fi finalizat. Alexandrion Group este deja prezent pe piaţa de whisky cu brandurile importate Glenfiddich şi Grant’s.

Un alt proiect al companiei este realizarea unei distilerii în New York, Statele Unite. Grupul va fabrica în America, sub ace¬laşi brand, gin, rom, whisky şi alte produse pentru piaţa americană şi va importa din România „produse etnice româneşti“, precum Saber Alexandrion şi Brâncoveanu Alexandrion, conform informaţiilor furnizate anterior de companie.

Compania are în portofoliu branduri proprii precum Alexandrion (brandy), Brâncoveanu (vinars), Alexander (votcă) sau Saber (băuturi tradiţionale - vişinată, afinată etc.), dar şi branduri importate precum Glenfiddich, Grant’s (whisky), Carpano (vermut), Piper-Heidsieck (şampanie) sau Bellman’s (gin).

Grupul Alexandrion este cel mai mare producător de spirtoase de pe plan local, cu afaceri de 33 mil. euro anual.

De asemenea, producătorul a deschis recent o bază dedicată operaţiunilor internaţionale la Nicosia (Cipru), ca urmare a dezvoltării companiei pe plan global. Producătorul de băuturi spirtoase are o fabrică în judeţul Prahova.
 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.06.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.