A mai picat un brand românesc. Mega Image preia lanţul Zanfir din Vrancea, unul dintre cei mai mari retaileri locali independenţi

14 mar 2019 Autor: Cristina Bellu

Retailerul olandezo-belgian Mega Image a anunţat preluarea lanţului de supermarketuri Zanfir din Vrancea, controlat de familia cu acelaşi nume, în urma aprobării achiziţiei de către Consiliul Concurenţei.

Prin această tranzacţie Mega Image îşi face intrarea în judeţul Vrancea, retailerul urmând să integreze în reţeaua proprie zece unităţi care vor fi transformate treptat în magazine Mega Image şi Shop&Go.

„Preluarea celui mai important jucător din industria de retail de pe piaţa locală din zona Vrancea face parte din strategia noastră de dezvoltare şi expansiune în noi teritorii”, spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

Ziarul Financiar a anunţat tranzacţia în noimbrie 2018, estimând valoarea preluării la 40-50 mil. lei, ce ar poziţiona-o în topul deal-urilor prin care o reţea străină preia un jucător local.

Lilieana Zanfir şi soţul său au intrat în business în urmă cu mai bine de două decenii cu un chioşc metalic, pentru a ajunge astăzi la un portofoliu format din 10 supermarketuri, un bistro şi unităţi de producţie.

„Povestea Zanfir a început în anul 1991 din necesitate, când nici nu ştiam ce înseamnă economia de piaţă. Spun din necesitate deoarece aveam copil mic şi nu găseam cu ce să îl îmbrac, mai exact nu se găseau lucruri pentru nou-născuţi. Aşa că am început să-i confecţionez lucruşoare cu maşina de cusut pe care o aveam în casă. Erau aşa de frumoase încât am făcut mai multe, le-am vândut şi am văzut că aveam un câştig dublu faţă de materia prima consumată. Şi aşa am început“, povestea anterior Lilieana Zanfir. În momentul în care a decis să se lanseze în business ea avea experienţă în sectorul industrial, pe când soţul său lucrase în comerţ.

Referindu-se la tranzacţia prin care Mega Image a preluat cele 10 supermarketuri, Liliana Zanfir afirmă că „suntem într-un moment de referinţă pentru dezvoltarea brandului nostru, aşa cum l-am construit până acum, un moment în care ne simţim mândri de ceea ce am realizat: un brand solid şi pregătit pentru a intra în portofoliul unui retailer internaţional de renume. O ascensiune care ne confirmă că am avut strategia corectă şi pe care o vom urmări în continuare.”

Cele 10 magazine din reţeaua Zanfir sunt situate în Focşani, Adjud, Panciu, Dărmăneşti şi Târgu Ocna şi vor fi integrate în următoarele luni de către Mega Image, urmând ca opt locaţii să fie transformate în magazine Mega Image, format mediu şi mic potrivit suprafeţei utile şi două locaţii să fie transformate în Shop&Go.

 
 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.