Rezidenţial

Alpha Bank a preluat Doamna Ghica Plaza

1 mai 2013 Autor: Cristi Moga

Doamna Ghica Plaza, ansamblul rezidenţial cu peste 600 de apartamente finalizat în 2009 de către un grup de investitori care îi cuprinde pe brokerul Cristian Sima, bancherul Dan Pascariu, avocaţii Călin Zamfirescu şi Stan Târnoveanu sau dramaturgul Adrian Lustig, a fost cumpărat de către o subsidiară a grupului elen Alpha Bank, principalul finanţator al proiectului.

Alpha, care finanţase în 2007 construcţia acestui proiect printr-un credit de 45 de milioane de euro, a preluat acum 95,88% din acţiunile firmei dezvoltatoare prin intermediul firmei AGI-RRE Poseidon Limited, înregistrată în Cipru.

„Decizia de a achiziţiona Romfelt a fost luată în urma unei atente analize şi a unor discuţii purtate împreună cu acţionarii proiectului, această alternativă fiind considerată cea mai potrivită pentru a putea repune în mişcare un proiect blocat din cauza neînţelegerilor dintre acţionari şi constructor“, au declarat reprezentanţii Alpha Bank.

Reprezentanţii Alpha Bank afirmă că în proiect mai sunt disponibile în prezent circa 400 de apartamente, dintre care circa 150 sunt închiriate. „După o lungă perioadă de stagnare, proiectul a fost deblocat şi ne aşteptăm la o repornire a vânzărilor“, au afirmat reprezentanţii băncii.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.