Extindere

Kronospan alocă 40 mil. euro pentru dublarea producţiei la Braşov

2 mai 2013 Autor: Laurentiu Cotu

Mediafax Foto

Grupul austriac Kronospan, unul dintre cei mai puternici jucători din industria locală de prelucrare a lemnului, va finaliza în acest an o investiţie de aproximativ 40 mil. euro în dublarea capacităţii de producţie OSB la fabrica din Braşov.

Compania nu a oferit mai multe informaţii despre capacitatea actuală de producţie a fabricii din Braşov, însă a precizat că, până în momentul de faţă investiţiile Kronospan pe piaţa locală au depăşit 500 de milioane de euro. Kronospan deţine pe plan local două fabrici, la Braşov şi Sebeş, plus un centru logistic în Constanţa.

„Preconizăm să finalizăm în acest an investiţia de la Braşov. Pentru 2013 nu avem în plan angajări importante, însă permanent apar posturi disponibile, mai ales în producţie, pentru mecanici, electricieni sau operatori“, a declarat Oana Bodea, director general al Kronospan România.

În momentul de faţă, în unităţile Kronospan din Braşov, Sebeş şi Constanţa lucrează 750 de angajaţi. În ceea ce priveşte activitatea la export, compania spune că în 2012 a înregistrat un trend ascendent, realizând o creştere de cel puţin 20% a vânzărilor pe pieţele externe.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.