Politehnica începe construcţia unei clădiri pentru cercetare în cadrul unui proiect european în valoare de 16,6 milioane de euro

7 feb 2013 Autor: Corina Mirea

Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) începe construcţia unei clădiri cu peste 41 de laboratoare de cercetare, spaţii de lucru, tehnice, birouri şi săli de conferinţe pentru desfăşurarea unui proiect de cercetări avansate în valoare de peste 16,6 milioane de euro.  

CAMPUS – un proiect pentru crearea unui centru de cercetări avansate pentru materiale, produse şi procese inovative al Universităţii  Politehnice va fi implementat prin programul operaţional sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”, finanţat de Comisia Europeană şi gestionat de Ministerul Economiei. CAMPUS a fost lansat la sfârşitul anului trecut.

Potrivit reprezentanţilor universităţii, proiectul are în vedere creşterea şi diversificarea ofertei inovative, de cercetare şi dezvoltare a acesteia, precum şi integrarea şi coordonarea grupurilor de cercetare care activează în prezent în cadrul UPB.

Durata proiectului este de 30 de luni, iar valoarea finanţării nerambursabile ajunge la peste 13,5 milioane de euro, circa 2,3 milioane de euro fiind contribuţia naţională.

Universitatea Politehnică din Bucureşti este în prezent a doua cea mai mare instituţie de învăţământ superior din România, după Universitatea Babeş-Bolyai în funcţie de numărul de angajaţi. UPB are peste 2.500 de angajaţi şi 15 facultăţi în componenţă şi şcolarizează peste 35.000 de studenţi.

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.