Sezonul tranzacţiilor pe piaţa medicală privată. Regina Maria intră pe zona de recuperare medicală şi preia o clinică de profil cu prezenţă în Bucureşti şi Cluj

17 mai 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Regina Maria, al doilea jucător în piaţa de servicii medicale private din România, a preluat clinica Kinetic Sport & Medicine, specializată în servicii de kinetoterapie şi fizioterapie, cu afaceri de 8,2 milioane de lei în 2017, şi a intrat astfel pe linia de recuperarea medicală. Reprezentanţii companiei nu au dorit să dezvăluie valoarea tranzacţiei.

„Serviciile clinicii (Kinetic Sport& Medicine - n.red.) vin în completarea circuitului pacientului de ortopedie, neurochirurgie sau alte specialităţi. Avem planuri de extindere atît în Bucureşti, cât şi în ţară” a spus Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

Kinetic Sport&Medicine are în Bucureşti 15 cabinete individuale de tratament pe o suprafaţă de 500 mp, iar planurile pentru 2018 vizează dublarea spaţiului. Clinica este prezentă şi în Cluj-Napoca, acolo unde are opt cabinete pentru fizioterapie. Regina Maria se extinde în Cluj, acolo unde construieşte un spital generalist, după o investiţie de 15 mil. euro.

Kinetic Sport&Medicine, înfiinţată în 2012, a avut anul trecut afaceri de 8,2 milioane de lei, în creştere cu 43% faţă de 2016. Profitul companiei a depăşit însă cifra de afaceri, ajungând la aproape 8,3 milioane de lei în 2017. În 2016, profitul companiei a fost de 1,3 milioane de lei, arată datele publice de la ministerul de Finanţe. Clinica este deţinută de Lenuţa Cosma, cu 95% dintre acţiuni şi Marian Gheba, cu 5%. Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Managerul companiei este Gelu Cosma, kinetoterapeut licenţiat al Federaţiei Române de Tenis, care conduce Kinetic Sport&Medicine de la înfiinţare, de peste 6 ani.

Gelu Cosma a fost şi asistent medical la Spitalul Universitar din Bucureşti şi la spitalul judeţean din Galaţi, potrivit informaţiilor de pe reţeaua profesională LinkedIn.

„Intenţionăm să lansăm noi servicii, precum cele de refacere şi recuperare medicală pentru copii, un centru de excelenţă pentru coloana vertebrală, dar şi să extindem centrul din Bucureşti şi să deschidem noi centre în ţară. în prezent, Kinetic Sport & Medicine există şi în Cluj Napoca”, a spus Gelu Cosma, fizioterapeut si managerul clinicii Kinetic Sport & Medicine.

Jucătorii din piaţa de servicii medicale private încearcă să se consolideze prin achiziţia unor businessuri dezvoltate de antreprenori locali.

Anul acesta primii trei jucători din piaţă după cifra de afaceri au realizat achiziţii, urmând trendul din ultimii ani. Astfel, Medlife, liderul pieţei de servicii medicale private, a cumpărat pachetul majoritar al firmei Ghencea Medical Center din Bucureşti, proprietarul a două clinici în Bucureşti şi Măgurele, un jucător de talie mică, cu afaceri de 8,7 mil. lei în 2016. Medicover, al treilea jucător din piaţă, a anunţat săptămâna aceasta că a achiziţionat într-o tranzacţie de 23 mil. euro spitalul Pelican din Oradea, o unitate de 130 de paturi fondată în urmă cu 26 de ani de o echipă de medici chirurgi.

Tranzacţiile arată apetitul companiilor de la vârf pentru achiziţii, într-o piaţă a serviciilor medicale private estimată la 7 miliarde de lei, care a avut o creştere constantă în ultimii ani şi puţine sectoare pot concura cu efervescenţa pieţei private de sănătate. În piaţă mai activează MedLife, Medicover, Sanador sau Gral.

 

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.