MedLife a preluat integral divizia de servicii medicale Polisano

4 apr 2018 Autor: Cristina Bellu

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife

MedLife, cel mai mare jucător din sectorul privat de sănătate, a devenit acţionar integral al diviziei de servicii medicale Polisano, companie din top 10 cei mai mari operatori de servicii medicale din România, ca urmare a aprobării tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei.  

“Suntem foarte multumiţi să anunţăm încheierea acestei tranzacţii. Din acest moment, MedLife devine lider detaşat şi la nivelul regiunii Transilvania, cu peste 60 milioane de euro cifră de afaceri numai în această zonă geografică şi finalizează cu succes una dintre cele mai relevante şi complexe acţiuni de pe piaţa serviciilor medicale din România. (…)”, spune Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife.

Noua structură MedLife la nivelul regiunii Transilvania este reprezentată de cinci spitale mono si pluridisciplinare, şapte laboratoare de analize, opt clinici de mari dimensiuni care integrează şi departamente performante de imagistică medical, două maternităţi şi un centru de fertilizare in vitro.

Înfiinţat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat din domeniul medical din România. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate în Bucureşti şi Sibiu, dar şi un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu - recunoscut ca fiind unul dintre cele mai moderne şi mai performante unităţi spitaliceşti din România.

În aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit cca 2,1 milioane de pacienţi atât în zona de retail, cât şi în cea corporate. Compania are în prezent peste 500 de angajaţi şi a înregistrat la nivelul anului 2016 o cifră de afaceri de cca 80 milioane lei.  

“Dincolo de o companie care a performat foarte bine, preluăm prin această tranzacţie o echipă extraordinară de medici care se alătură sistemului MedLife pentru a contribui la consolidarea celei mai puternice platforme medicale private de diagnostic şi tratament chirurgical din România. completează Mihai Marcu.

MedLife a realizat prima achiziţie în 2011 prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Braşov. În cei opt ani, compania a derulat 19 achiziţii, ultima anunţată  a fost Solomed, un grup de clinici de servicii medicale prezente pe piaţa din Piteşti, Costeşti şi Curtea de Argeş.   

Consultanţii MedLife în tranzacţia Polisano au fost TaxHouse pe partea de consultanţă fiscală şi Dima&Asociaţii pe partea de consultanţă juridică. Consultanţii vânzătorului au fost PWC pe partea de consultanţă în tranzacţie şi David&Baias pe partea de consultanţă juridică.  
 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.