Unitatea de Primiri Urgenţe de la Suceava a fost redeschisă

27 mar 2020 Autori: Ilinca Nazarie , Andreea Tobias

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă. Pacienţii care vor avea nevoie de îngrijiri suplimentare vor fi transferaţi către spitale din Rădăuţi şi Fălticeni.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava şi-a reluat activitatea joi seara, a declarat pentru MEDIAFAX Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord Est.

„Unitatea de Primiri Urgenţe a fost deschisă după curăţenie şi dezinfecţie, cu personal suport de la Iaşi şi de la celelalte spitale din judeţul Suceava, medici de la Iaşi în principal şi personal medical din judeţul Suceava. În acest moment, spitale suport pentru Spitalul Judeţean Suceava sunt cele de la Rădăuţi şi Fălticeni pentru cazurile non COVID", a spus Lucian Indrei.

Spitalul va fi redeschis după curăţenie şi după ce va putea fi asigurat personalul minim.

„În secţia de boli infecţioase de la Suceava erau internaţi aproape 280 de pacienţi, dar situaţia se schimbă permanent. Sunt cazuri confirmate, sunt contacţi direcţi ai cazurilor confirmate din rândul personalului sanitar care prezintă simptome. Au fost recoltate probe şi au fost trimise la Iaşi pentru testare", a afirmat Lucian Indrei.

Ultimele informaţii arătau că 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea spitalului timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, iar 124 de pacienţi care erau internaţi au fost duşi în alte spitale.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.