Ministerul Sănătăţii anunţă testarea pentru coronavirus a tuturor bucureştenilor

25 mar 2020 Autor: Cosmin Pirv

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că toţi bucureştenii vor fi testaţi pentru coronavirus, acesta fiind un proiect-pilot, care ar urma să fie extins şi în alte mari oraşe ale ţării.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să testeze toată populaţia Bucureştiului pentru coronavirus.

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienţii, apoi vom trece la testarea populaţiei, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la Digi24.

Acesta a precizat că planul este ca toate aglomerările urbane să fie testate, iar Bucureştiul reprezintă cea mai mare astfel de aglomerare.

La capacitatea de testare de acum, când România poate efectua peste 1.000 teste pe zi, autorităţile ar avea nevoie de circa 2.600 zile pentru a-i testa pe bucureşteni.

„Vom testa pe categorii şi în funcţie de contact. De asemenea, vom mări capacitatea de testare", a mai spus Nelu Tătaru.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.