Firea: Termenul de utilizare a eco-voucherelor, prelungit cu două luni. Pregătim a doua etapă

19 aug 2019 Autor: Firuta Flutur

Gabriela Firea anunţă că până în prezent au fost utilizate aproximativ două treimi dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare şi că termenul limită de utilizare a acestora, 30 septembrie 2019, va fi prelungit cu două luni. 

“Până în prezent, au fost utilizate aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de utilizare a acestora , respectiv de 30 septembrie 2019, va fi prelungit cu încă 2 luni. Măsura face parte din setul de acţiuni prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului, pe care l-am elaborat tocmai pentru a integra într-un singur document tot ce avem de făcut pentru un aer mai bun în Bucureşti: o parte dintre ele sunt deja încheiate sau aflate în derulare", anunţă primarul general al Capitalei.

Primăria Municipiului Bucureşti a livrat în luna iunie carnetele de ecovouchere către toţi cei 4.193 de beneficiari ai „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", ce are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului din Capitală.

Astfel, fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parţial sau câte o filă individual, în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi "prietenoase cu mediul", non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară.

“Am distribuit ecovoucherele pentru casarea maşinilor poluante către toţi beneficiarii din această primă etapă a programului. Este vorba, aşadar, de 4.193 de autovehicule poluante care au fost casate sau radiate în Bucureşti, în urma acestei măsuri. Practic, suntem în faza în care deţinătorii de ecovouchere le utilizează efectiv în cadrul unităţilor comerciale participante - până în prezent, au fost utilizate de beneficiari aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite. Termenul limită în care pot fi folosite eco-voucherele - 30 septembrie 2019 - va fi prelungit cu încă 2 luni, am început demersurile pentru această modificare. De asemenea, pentru că interesul este crescut, analizăm posibilitatea de a realiza o a doua etapă a programului", transmite Gabriela Firea.

Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere. Lista unităţilor comerciale participante este disponibilă atât pe site-ul Primariei Municipiului Bucureşti, www.pmb.ro, la secţiunea Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat <http://www.pmb.ro/institutii/primaria/directii/directia_mediu/eco_vouchere/eco_vouchere.php>, cât şi pe pagina de internet a societăţii Up Romania, www.upromania.ro

Tot aici se găsesc condiţiile de utilizare a eco-voucherelor, prevăzute în Regulamentul Programului. Beneficiarii eco-voucherelor au obligatia prezentarii actului de identitate valabil cu domiciliul in Bucuresti la momentul achizitionării produselor.

Programul, dimensionat pentru 6.000 de beneficiari, a demarat în anul 2018, având data de 21 februarie 2019 ca termen limită pentru depunerea dosarelor. În urma verificării îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate din Regulament a celor 6.000 de participanţi înscrişi, în Program au fost acceptati 5.000 de proprietari.

Grupul de lucru constituit in vederea implementarii Programului a verificat dosarele depuse, fiind admise 4.193 de dosare si respinse 49, pentru neîndeplinirea condiţiilor obligatorii de eligibilitate.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.