Consolidarea şi reabilitarea podului Străuleşti din Capitală, finalizate. Circulaţia s-a reluat

17 oct 2019 Autor: Laura Buciu

Consolidarea şi reabilitarea podului Străuleşti, din Capitală, au fost finalizate, iar circulaţia rutieră în zonă a fost reluată, de joi, după lucrări care au durat un an, anunţă primarul general, Gabriela Firea. 

Potrivit primarului general Gabriela Firea, consolidarea şi reabilitarea podului Străuleşti s-au finalizat în termen, după 12 luni, iar de joi a fost reluată circulaţia rutieră în zonă.

„Deşi tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar <cosmetizat> în urmă cu zece ani, iar anul trecut, o parte din zidul de susţinere s-a surpat, împreună cu trotuarul şi o porţiune din prima bandă de circulaţie, ceea ce reprezenta un adevărat pericol atât pentru maşini cât şi pentru pietoni. Am decis de urgenţă consolidarea şi reabilitarea acestui obiectiv de infrastructură şi iată că acum, aşa cum am promis, redăm circulaţiei rutiere şi pietonale un pasaj sigur şi modern”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Lucrările de consolidare şi reabilitare ale podului Străuleşti, care supratraversează Lacul Griviţa, pe DN 1A şi care face legătura între Bucureşti şi Ilfov (Mogoşoaia), au început în luna octombrie 2018. S-au făcut lucrări la suprastructura şi infrastructura podului, la elementele de rezemare, la calea de rulare, trotuare, rosturi de dilataţie, sisteme de scurgere a apelor, parapeţi, borduri si rampe de acces.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 630.000 de euro.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.