Computer tomograf care poate identifica infecţia COVID, inaugurat la Spitalul V. Babeş din Capitală

27 mai 2020 Autor: Laura Buciu

Un computer tomograf în valoare de un milion de euro a fost inaugurat, miercuri, în zona de triaj a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, pentru ca pacienţii să nu mai intre în spital în această perioadă. CT-ul poate identifica infecţia cu SARS-CoV-2.

Un computer tomograf în valoare de un milion de euro a fost inaugurat, miercuri, într-un container al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, pentru ca pacienţii să nu mai intre în spital în această perioadă. CT-ul poate identifica infecţia cu SARS-CoV-2.

Computerul tomograf de ultimă generaţie, dotat cu modul de inteligenţă artificială, capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus în câteva minute a fost inaugurat, miercuri, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, în prezenţa directorului instituţiei, dr. Emilian Imbri.

Computerul Tomograf este o investitie a Primăriei Capitalei, prin ASSMB şi are o valoare de un milion de euro.

CT-ul a fost poziţionat în zona de triaj, astfel încât pacienţii să nu mai intre în incinta spitalului.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.