Angajaţii din Mediu şi Energie şi-au primit azi banii, după deblocarea situaţiei prin OUG

13 sep 2019 Autor: Petriana Condrut

Angajaţii din ministerele Mediului, Energie şi Relaţia cu Parlamentul şi-au primit  vineri salariile, după deblocarea situaţiei prin ordonanţă de urgenţă, sindicatele anunţând că banii au fost livraţi la toate agenţiile din ţară.

„Problema salariilor s-a rezolvat azi (vineri - n.r.), după ce Guvernul a dat Ordonanţa de Urgenţă joi, pentru schimbarea legii. Am avut emoţii, pentru că Trezoreria era gata gata să nu recunoască Ordonanţa. Dar toată lumea a primit salariile, la toate agenţiile de Mediu din ţară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Daniel, preşedintele Federaţiei Sindicatelor de Mediu.

Situaţia a fost remediată la ministerele şi agenţiile care ţin de Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul. De asemenea, au fost virate în Trezorerie sumele necesare reprezentând subvenţia acordată pentru companiile din Energie.

Executivul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ, în sensul în care secretarii generali din ministerele Mediului, Energiei şi Relaţia cu Parlamentul vor semna statele de plată pentru angajaţi.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile din cauza blocajului generat de lipsa miniştrilor pe aceste portofolii deţinute de ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge categoric propunerile de remaniere trimise de premierul Viorica Dăncilă.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.