Alerte Infocons emise de Polonia şi Belgia, legate de măşti periculoase pentru sănătate

22 mai 2020 Autor: Andreea Tobias

Organizaţia pentru Protecţia Consumatorilor atrage atenţia asupra unor alerte emise de Polonia şi Belgia, legate de măşti de protecţie care pot fi periculoase pentru sănătate. 

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare şi periculoase pentru încă 6 măşti de protecţie neconforme.

Alerta se adaugă celor două transmise anterior, referitoare la 11 tipuri de măşti.

Infocons transmite că alerta vizează masca JY.M9, în cazul căreia retenţia de particule/filtrul materialului este insuficientă: „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare”.

Masca se vinde în cutii de carton care conţine 50 bucăţi, iar alerta a fost transmisă de Polonia.

A doua şi a treia alertă vizează măşti de mărci necunoscute, unele produse în China, în cazul cărora, de asemenea, retenţia de particule/filtrul materialului este insuficientă. Alertele au fost transmise tot de Polonia.

Apoi, Infocons atrage atenţia asupra măştilor din China, marca Mars, în cazul cărora, deşi există marcajul CE, nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism competent. În plus, retenţia de particule/filtrul materialului este insuficientă.

O altă alertă vizează măşti din marca Mei Shu Hu, la care retenţia de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 93 %). Alertă a fost transmisă de Belgia.

Cea de-a şasea alertă se referă la măştile din marca Protekcia, în cazul cărora retenţia de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 64 %). Acestea vin din mexic, iar alerta a emis-o Belgia.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.