Primar PSD: Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea partidului şi a ţării

25 iun 2018 Autori: Andreea Tobias , Adriana Mit

Sabin Bociu, primarul oraşului Jebel şi vicepreşedinte al PSD Timiş, a declarat, luni, că Liviu Dragnea ar trebui să plece de la conducerea partidului şi “a ţării”, după ce a fost condamnat, şi că nu se alătură “grupului de sinucigaşi politici”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sabin Bociu, primarul oraşului Jebel şi vicepreşedinte al PSD Timiş, a declarat, luni, că Liviu Dragnea ar trebui să plece de la conducerea partidului şi “a ţării”, după ce a fost condamnat, şi că nu se alătură “grupului de sinucigaşi politici”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul oraşului Jebel, din judeţul Timiş, Sabin Bociu, a postat, luni dimineaţa, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi solicit demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, după ce a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

“Sunt membru al Partidului Social-Democrat de 20 de ani, cred în valorile stângii, dar nu mă alătur grupului de sinucigaşi politici şi dezavuez deciziile CExN! Trăiesc cu speranţa că sunt mulţi colegi ce gândesc la fel ca mine şi că PSD va realiza că Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea partidului şi a ţării, iar PSD, în plenitudinea sa, să se apropie din nou de idealurile românilor”, a scris Sabin Bociu, care este şi vicepreşedinte al PSD Timiş, pe reţeaua de socializare.

Sabin Bociu a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că situaţia actuală aduce mari prejudicii de imagine PSD-ului, motiv pentru care Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în lateral.

“Eu am o altă părere şi consider că e dreptul meu să mi-o expun, deşi deţin o funcţie în PSD, filiala Timiş, de vicepreşedinte. Este părerea mea şi am ţinut să mi-o expun pentru că am rămas surprins că nimeni din partid nu spune nimic, este aproape imposibil ca din atâţia oameni, cineva să nu aibă o altă părere. Consider că, într-adevăr, situaţia actuală aduce mari prejudicii de imagine partidului. Poate că un pas lateral ar fi necesar în condiţiile actuale. E normal să existe o prezumţie de nevinovăţie, dar suntem în politică, nu mai aştepţi o a doua sentinţă. Ar fi normal şi firesc pentru binele partidului ca domnul Dragnea să facă un pas lateral. Domnul Dragnea este preşedintele nostru, cu toată stima, dar la un moment dat trebuie să înţeleagă că interesul partidului primează faţă de, eu ştiu, un interes personal. Sunt membru de 20 de ani în acest partid şi mă consider loial. Poate alţii gândesc la fel, dar nu au curajul să spună”, a afirmat Sabin Bociu.

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiş s-a reunit la sfârşitul săptămânii trecute, iar la finalul şedinţei s-a luat decizia ca filiala judeţeană să susţină în continuare “echipa de la conducerea partidului, echipa guvernamentală, cât şi implementarea programului de guvernare votat de români în 2016, precum şi necesara reformă a justiţiei”.

“Au fost discuţii libere, colegii mei susţinându-şi punctele de vedere, dar la final concluzia se rezumă într-un singur cuvânt: unitate. Cu toţii am fost de acord că implementarea programului de guvernare este prioritară pentru binele ţării. În baza datelor statistice din ultimele luni de zile, România a înregistrat creştere economică, iar condiţiile de viaţă ale românilor au crescut şi ele. De asemenea, noi considerăm că acest partid, în întregul său, trebuie să funcţioneze în continuare ca o mare şi unită echipă, iar proiectele dezbătute trebuie duse la bun sfârşit, inclusiv reforma justiţiei”, a declarat preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.