Noi reguli pentru călătoriile în străinătate, în starea de alertă. Carantina nu mai e obligatorie

14 mai 2020 Autor: Mihaela Gidei

Românii care vin din străinătate nu vor mai intra obligatoriu în carantină sau izolare, potrivit proiectului de lege al stării de alertă. Cei care revin în ţară vor trebui să prezinte un certificat medical care să ateste că nu au COVID-19.

Certificatul, eliberat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România, trebuie prezentat la graniţă. Acesta trebuie să ateste faptul că persoana care revine în ţară nu are COVID-19.

Documentul trebuie tradus în limba română, nu însă şi pentru cei care revin din Republica Moldova.

În continuare, cei suspecţi de COVID-19 pot fi izolaţi sau carantinaţi. De exemplu, cei care nu prezintă acest document de la medic sau cei care au intrat în contact cu persoane confirmate.

Şi călătoriile cu avionul vor fi total diferite. În starea de alertă, Ministerul Transporturilor poate să ceară reguli clare ca aeroporturile, avioanele şi alte echipamente să fie igienizate.

De asemenea, vor exista măsuri de distanţare socială şi reguli de conduită. Setul de reguli va fi stabilit tot de minister.

Legea cu măsurile care ar putea fi aplicate în starea de alertă a trecut miercuri de votul final din Parlament.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.