Florin Cîţu: Revenirea în V a economiei- o certitudine. O lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi

4 sep 2020 Autor: Gabriel Pecheanu

Revenirea în V a economiei este o certitudine, toate datele oficiale confirmând acest scenariu, afirmă ministrul de Finanţe, Florin Cîţu. El ţine să le transmită un mesaj adversarilor care i-au cotestat măsurile: „Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi”.

„Revenirea în V a economiei - o certitudine. Am promis şi am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS şi EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El mai afirmă că, în perioada de criză, a reuşit „această performanţă” pentru că a injectat lichiditate în economie şi a crescut masiv investiţiile.

„Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil şi transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudenţă şi responsabilitate finanţele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani. După 8 luni de zile, în plina criza economică, cu o creştere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) şi scăderea veniturilor bugetare, am reuşit performanta de a scădea dobânzile pentru tot portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro”, conchide ministrul de Finanţe.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.