Dragoş Pâslaru, votat coordonator al Comisiei pentru muncă din partea Grupului Renew Europe

10 iul 2019 Autor: Petriana Condrut

Dragoş Pâslaru, europarlamentar PLUS, anunţă pe Facebook că a fost votat coordonator al Comisiei pentru muncă şi afaceri sociale (EMPL) din partea Grupului Renew Europe, iar ca priorităţi are finanţarea şi dezvoltarea serviciilor comunitare integrate.

"Tocmai am fost votat de colegi coordonator al Comisiei pentru muncă şi afaceri sociale (EMPL) din partea Grupului Renew Europe. Le mulţumesc colegilor de grup pentru încrederea acordată şi mărturisesc că această poziţie este o responsabilitate imensă pentru mine pe care doresc să o duc la îndeplinire în folosul cetăţenilor români şi a celor europeni. După cum le-am mărturisit şi lor, voi avea ca subiecte prioritare pe agendă necesitatea unei Garanţii pentru copii, mobilitatea şi depăşirea limitelor în ceea ce priveşte modul în care cetăţenii europeni profită de beneficiile Uniunii. De asemenea, trebuie să răspundem grupurilor vulnerabile şi să le redăm încrederea în Uniunea Europeană şi în felul în care aceasta le răspunde nevoilor", a scris, pe Facebook, fostul ministru al Muncii din guvernarea Cioloş.

Comisia EMPL este responsabilă de politica socială şi de ocupare a forţei de muncă, drepturile lucrătorilor, sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, Fondul social european, formarea profesională, sau libera circulaţie a lucrătorilor şi pensionarilor.

Dragoş Pâslaru spune că va avea printre priorităţi şi: alocarea de resurse la nivel european pentru crearea de competenţe, accesul la locuri de muncă, va asigura cadrul la nivel european pentru finanţarea şi dezvoltarea serviciilor comunitare integrate, reunind asistenţa socială, educaţia, sănătatea, sau reforma învăţământului iniţial profesional şi tehnic (IPT).

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.