Financial Times a numit o femeie ca editor-şef, o premieră în istoria de 131 de ani a publicaţiei

12 nov 2019 Autori: Ana Obretin , Mediafax

Jurnalista Roula Khalaf este prima femeie numită în funcţia de editor-şef a Financial Times, o publicaţie financiară cu o istorie de 131 de ani, după ce Lionel Barber şi-a anunţat demisia, potrivit Reuters.

Barber a anunţat, marţi, că renunţă la funcţia sa de editor-şef, pe care a deţinut-o vreme de 14 ani, în ianuarie 2020. Barber lucrează de 34 de ani la publicaţia deţinută de compania japoneză Nikkei, care, în 2019, avea 1 milion de abonamente plătite, cele online asigurând peste 75% din tiraj.

Khalaf a fost editor adjunct, pe politică externă şi pe Orientul Mijlociu în cele două decenii de când lucrează pentru FT. În ultimii ani a încercat să sporească diversitatea în ceea ce priveşte angajaţii din redacţii şi să atragă mai multe cititoare.

Ca un element insolit, faptul că a lucrat anterior şi pentru Forbes i-a adus un rol minor în filmul regizat de Martin Scorsese "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street".

Khalaf, originară din Liban, va fi, alături de Katharine Viner, de la The Guardian, una dintre puţinele femei într-o funcţie înaltă la o publicaţie majoră din Marea Britanie, dar şi din lume, după ce Jill Abramson şi-a dat demisia de la The New York Times.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.