Wolfgang Schäuble avertizează că există în continuare riscuri asupra stabilităţii financiare a UE

14 sep 2018 Autor: Mihai Draghici

Stabilitatea financiară în Uniunea Europeană şi pe plan global continuă să fie expusă riscurilor, atrage atenţia Wolfgang Schäuble, preşedintele Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, pledând pentru menţinerea reglementărilor adoptate în contextul crizei.

"Nu cred că vom ajunge la situaţia în care să putem spune: Totul este bine", a declarat Wolfgang Schäuble într-un interviu acordat publicaţiei Handelsblatt.

Fostul ministrul de Finanţe a pledat pentru menţinerea reglementărilor financiare stricte în Germania şi în Uniunea Europeană.

În pofida disensiunilor cu Statele Unite, preşedintele Bundestagului nu crede că sistemul financiar european trebuie să devină independent de cel american. "Distanţarea de America nu a condus în nicio situaţie la creşterea influenţei noastre la nivel mondial", a subliniat Schäuble.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.