Vânzarea de către Metro a lanţului de hypermarket-uri Real, subevaluată

21 mai 2019 Autori: Izabela Cutieru , Mediafax

Unul dintre acţionarii principali ai Metro a criticat mişcarea companiei de a vinde lanţul de hypermarket-uri Real, din cauza preţului scăzut, care constituie o „subevaluare a afacerii”, informează Reuters.

Compania cehă de investiţii Energetický a průmyslový holding (EPH), condusă de Daniel Kretinsky, percepe tranzacţia pe care Metro este pe cale să o finalizeze cu grupul german Redos ca fiind nefavorabilă, potrivit unor surse familiarizate cu situaţia. Proprietăţile de retail ale hypermarket-ului Real, precum şi afacerile operaţionale ale companiei au fost oferite pentru un preţ prea mic, susţine aceeaşi sursă.

Metro şi Redos au convenit, la începutul acestei luni, asupra valorii de aproximativ 1 miliard de euro, pentru vânzarea lanţului de hypermarket-uri Real, Metro păstrând iniţial o cotă de 24,9% din operaţiunile de exploatare şi o opţiune „put”, care îi va permite să vândă active, care va putea fi exercitată pe o durată de trei ani.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.