Tarom anunţă reducerea pierderilor cu 40% şi creşterea veniturilor cu 25% în primele opt luni din 2018

13 sep 2018 Autor: Dan Straut

Tarom şi-a redus pierderea cu aproximativ 40%, în timp ce veniturile au crescut cu peste 25% în primele opt luni din 2018, acestea fiind cele mai bune rezultate financiare din ultimii 4 ani, a anunţat joi, într-un comunicat, Werner Wolff, directorul general al companiei aeriene de stat.

„Rezultatele pozitive obţinute de Tarom în 2018 ne repun pe drumul cel bun. Am reuşit să reducem la jumătate ce s-a pierdut în 2017, în condiţiile în care preţul combustibilului a crescut exponenţial. Tarom a demonstrat în acest an că este o companie puternică şi credibilă în piaţă”, a subliniat Werner Wolff.

Tarom a plătit mai mult pe combustibil faţă de anul trecut cu 49,7 milioane de lei. Preţul kerosenului a crescut cu 30%, pe piaţa europeană, faţă de 2017. Creşterea totală a cheltuielilor cu combustibilul ajunge, pentru compania Tarom, la 34%.

„Retehnologizarea companiei, prezenţa din ce în ce mai activă pe piaţă, reînnoirea flotei şi deschiderea de noi rute sunt măsuri concrete care revitalizează Tarom. Compania a consemnat o creştere a numărului de pasageri cu 21%, creşterea factorului de încărcare cu 5% şi deschiderea a 14 rute noi în 2018”, se mai arată în comunicat

De asemenea, Tarom a mai avut şi două aeronave nou intrate în flotă, în luna iunie 2018.

Tarom, înfiinţată în 1954, îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010, este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.