Serviciile prestate întreprinderilor au crescut în ianuarie faţă de luna precedentă cu 1,8%

16 mar 2018 Autor: Dorin Oancea

Faţă de luna precedentă, în ianuarie cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut ca serie brută cu 18,0% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, indicatorul a crescut atât ca serie brută, cu 15,6 %, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,7 %.

Comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, indicatorul a scăzut cu 18,0% ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-26,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-25,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-19,1%), activitǎţile de transport (-16,3%) şi la activităţile de comunicaţii (-11,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, indicatorul a crescut cu 1,8% ca urmare a creşterii înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,4%), activităţile de comunicaţii (+1,7%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+1,6%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+0,5%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de transport (-3,5%).

Comparativ cu ianuarie 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în termeni nominali, a crescut cu 15,6%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+19,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,6%), activităţile de transporturi (+14,4%), activităţile de comunicaţii (+11,6%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+9,5%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, indicatorul a crescut pe ansamblu cu 15,7% datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,6%), activităţile de transporturi (+14,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+14,7%), activităţile de comunicaţii (+9,6%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+9,5%).

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.