Ropharma, profit net de 2,7 milioane de lei în S1 2018, plus 4%

17 aug 2018 Autor: Bianca Ciocotisan

Ropharma a înregistrat un profit net în creştere cu 4% în primele şase luni din 2018 comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 2,6 milioane de lei, la 2,7 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare transmise către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de vânzări realizată de Ropharma în primul semestru din 2018 a fost de 176,5 milioane lei, realizată din comercializarea produselor care se eliberează pe bază de prescripţie medicală în valoare de 126,8 milioane lei şi a produselor care se eliberează fără prescripţie medicală în valoare de 49,5 milioane lei.

De asemenea, compania precizează în raportul adresat investitorilor că veniturile pe segmentul principal de activitate au înregistrat o creştere de 6% (de la 165,8 milioane de lei în s1 din 2017, la 176,4 milioane de lei în S1 din 2018), au fost realizate pe fondul îmbunătăţirii nivelului de serviciu, a creşterii realizate în volumul de unităţi fizice şi datorită deschiderii unor noi farmacii.

Ropharma este un producător şi distribuitor de medicamente. Compania produce medicamente, suplimente alimentare prin Aesculap Prod S.R.L.(Tg. Mures), Eurofarmaco Chişinău şi lapte praf prin Bioef SRL Dostat. Compania distribuie medicamente, suplimente alimentare, produse parafarmaceutice şi dermatocosmetice. Compania se ocupă de retailul produselor farmaceutice si parafarmaceutice, prin lanţul de farmacii Ropharma. Ropharma este acţionar al spitalului multidisciplinar Sf. Constantin Braşov.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.