OMV Petrom lansează vânzarea activelor din Kazahstan

24 ian 2020 Autor: Dorin Oancea

Compania petrolieră OMV Petrom a demarat procesul de vânzare a câmpurilor sale de petrol şi gaze din Kazahstan, singurele active din străinătate, potrivit unui document văzut de Reuters.

Petrom, filială a grupului austriac de petrol şi gaze OMV, a angajat banca de investiţii Jefferies pentru a gestiona vânzarea câmpurilor sale onshore deţinute integral în zona Tasbulat, precum şi a câmpului Komsomolskoye, situat în sud-vestul Kazahstanului.

Ofertele sunt scadente până la 27 martie, conform documentului, care nu a dat nicio indicaţie asupra valorii activelor.

O purtătoare de cuvânt a Jefferies a refuzat să comenteze. OMV Petrom a refuzat, de asemenea, să comenteze.

Se estimează că portofoliul OMV Petrom din Kazahstan va produce aproximativ 8.000 de barili echivalent petrol pe zi în 2020 şi deţine aproximativ 57 de milioane de barili, potrivit prospectului.

În 2018, OMV Petrom a produs 2,49 milioane de barili de petrol în Kazahstan, faţă de 55,82 milioane de barili în România, potrivit raportului său anual.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.