Lucrările de construcţii au scăzut cu 8,3%, serie ajustată, în ianuarie 2019, faţă de ianuarie 2018

15 mar 2019 Autor: Alina Botezatu

Volumul lucrărilor de construcţii din ianuarie a scăzut atât ca serie brută cu 4,9% faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cât şi ca serie ajustată cu 8,3% în funcţie de numărul dezile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ianuarie 2019 comparativ cu ianuarie 2018, pe seria brută, pe elemente de structură, au scăzut lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,4% şi lucrările de construcţii noi cu 4%, iar lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 10%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 10,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9%, iar clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,1%.

Ca serie ajustată, pe elemente de structură, au scăzut lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,8% şi lucrările de construcţii noi cu 7,2%, iar lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 9,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 12,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,3%, iar clădirile rezidenţiale au crescut cu 7,2%.

În ianuarie 2019 comparativ cu decembrie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 66,4%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 78,4%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 76% şi la lucrările de construcţii noi cu 59,7%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: construcţiile inginereşti cu 74,9%, clădirile rezidenţiale cu 56,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 56,5%.

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 5,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 16,8%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 16,8% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 20% şi la clădirile rezidenţiale cu 14,3%, iar construcţiile inginereşti au scăzut cu 1,6%.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.