Lucrările de construcţii au crescut în iulie, faţă de iunie, cu 4,3%

16 sep 2020 Autor: Dorin Oancea

În luna iulie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,3% fiecare, anunţă INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,2%, respectiv cu 12,7%.

În perioada 1.I-31.VII.2020, faţă de perioada 1.I-31.VII.2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 18,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 20,0%.

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 4,3%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+8,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,3%). Pe obiecte de construcţii, seria brută indică creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale (+5,6%), clădirile rezidenţiale (+4,2%) şi la construcţiile inginereşti (+3,5%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de
construcţii a crescut cu 4,3%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,9%), lucrările de reparaţii capitale (+11,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,5%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului construcţiilor inginereşti (+6,1%), clădirilor rezidenţiale (+4,7%) şi clădirilor nerezidenţiale (+3,1%).

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 12,2%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+40,9%), al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+39,5%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+0,4%). Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului clădirilor nerezidenţiale (+21,9%), clădirilor rezidenţiale (+9,7%) şi al lucrărilor de construcţii inginereşti (+8,0%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+40,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+37,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+0,9%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale (+22,0%), clădirile rezidenţiale (+10,5%) şi la construcţiile inginereşti (+9,0%).

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 18,1%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+48,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+48,0%) şi la construcţiile noi (+6,2%).

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+25,5%), clădirile rezidenţiale (+17,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+8,4%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 20,0%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+54,6%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+44,6%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+8,0%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului construcţiilor inginereşti (+29,1%), clădirilor rezidenţiale (+18,2%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+10,9%).
 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.