Indicele ROBOR la 3 şi 6 luni stagnează, cel la 9 luni creşte

10 aug 2018 Autor: Alina Botezatu

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat vineri la valoarea de 3,30%, la fel ca şi Robor la 6 luni care a rămas la 3,44%, nivelul de joi.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat vineri la valoarea de 3,30%, la fel ca şi Robor la 6 luni care a rămas la 3,44%, nivelul de joi.

Indicele ROBOR la 1 lună a scăzut vineri la valoarea de 3,22%, de la 3,23% nivelul înregistrat joi.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rată dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la valoarea de 3,50%, de la 3,49%, nivelul consemnat joi.

Indicele ROBOR la 12 luni a scăzut la valoarea 3,56%, de la 3,57% nivelul de joi.

ROBOR reprezintă rată medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic că medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.