În luna ianuarie producţia industrială a scăzut cu 2,8% faţă de decembrie 2017

14 mar 2018 Autori: Dorin Oancea , Mediafax

În luna ianuarie 2018, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 1,8% ca serie brută şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%, informează INS.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,5%, respectiv cu 8,7%.

Producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 1,8%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+4,1%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 14,7%, respectiv cu 2,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 2,8%, din cauza scăderilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-7,8%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%) şi industria prelucrătoare (-1,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 8,5%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+12,7%) şi industria extractivă (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,7%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+12,7%) şi industria extractivă (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,4%.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.