În aprilie, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a scăzut faţă de martie cu 0,5%

13 iun 2019 Autor: Dorin Oancea

În luna aprilie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 0,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,9%, informează INS

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 1,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 5,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,0%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 14,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,9%.

În perioada 1.I-30.IV.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-30.IV.2018 atât ca serie brută cu 5,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 16,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,9%MARTIE 2019 -%- APRILIE

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,1%). Creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+3,0%), comerţul cu autovehicule (+2,3%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 2,9%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie brută, în luna aprilie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 1,9% ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-4,0%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,5%). Creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,7%), la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,7%) şi la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 0,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018 a înregistrat o creştere cu 5,5% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,3%), comerţul cu autovehicule (+6,8%), activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019 a înregistrat o creştere cu 3,0% faţă de luna aprilie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,2% mai mare comparativ cu luna aprilie 2018, creştere susţinută de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+31,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+24,3%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+20,2%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,1%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 20,2%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019 a crescut cu 14,9% comparativ cu luna aprilie 2018.

În perioada 1.I-30.IV.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 5,7%. Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+54,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,1%), la comerţul cu autovehicule (+3,8%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,7%) .

În perioada 1.I-30.IV.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.IV.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,5% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+25,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+11,2%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,3%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 6,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1.I-30.IV.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,9% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.