HSBC poate deveni prima companie străină care se listează la o bursă din China

18 oct 2018 Autor: Alina Botezatu

Banca HSBC este pe cale să devină prima companie străină ale cărei acţiuni vor fi tranzacţionate la o bursă chineză, informează Financial Times.

Listarea va fi mai mult simbolică, marcând încercările de apropiere pe care le fac, de aproape zece ani, pieţele de capital din Londra şi Shanghai.

Conexiunea de acţiuni dintre Londra şi Shanghai este unul dintre multele planuri de a conectare piaţa de capital din China cu cea a altor ţări.

Scopul schemei este de a lega Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange, LSE) şi Bursa de Valori din Shanghai, permiţând investitorilor globali să deţină acţiuni la companiile chineze şi investitorilor chinezi să cumpere acţiuni ale companiilor listate la LSE.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.