Fiat Chrysler plănuişte lansarea unui Fiat 500 electric, depăşind eşecul fuziunii cu Renault

12 iul 2019 Autor: Laura Albu

Fiat Chrysler (FCA) plănuieşte să cheltuiască 700 de milioane de euro pentru a modelul electric al Fiat 500, în timp ce compania auto trece peste eşecul parteneriatului cu Renault, scrie Reuters.

Pietro Gorlier, Directorul Fiat Chrysler în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a anunţat, joi, că firma italiano-americană pariază pe un autovehicul electric, realizat în fabrica Mirafiori din Torino.

Investiţia celor de la FCA face parte dintr-un plan anunţat anul trecut, în valoare de 5 miliarde de euro, în Italia, până în 2021.

Gorlier le-a mai spus reporterilor că a început construcţia noii linii de producţie la fabrica Mirafiori pentru cele 80.000 de exemplare a modelului BEV 500, primul autovehicul electric care va fi pus în vânzare în Europa.

Modelul 500 original, lansat de Fiat la finalul anilor 1950, şi cunoascut ca „Cinquecento”, a devinit simbolul mediului urban italian.

Cei 3500 de muncitori din fabrica Mirafiori speră ca noul model electric să reînvie fabrica despre care un studiu al LMC Automative estima că funcţionează la mai puţin de 10% din capacitatea sa de producţie.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.