CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate aferent Drumului Expres Satu Mare-Oar

9 iul 2020 Autori: Otilia Serescu , Mediafax

CNAIR a semnat, joi, contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) - Oar (Graniţa Româno - Ungară - Drum Expres M49 Ungaria)”.

Conform CNAIR, contractul a fost semnat cu ofertantul desemnat castigator al procedurii de achiziţie public, SC Search Corporation SRL.

Valoarea contractului este de 3.646.308,36 lei fără TVA.

Durata de realizare a contractului de servicii este de 18 luni de la data de Începere a contractului.

Traseul actual care asigură conexiunea între Satu Mare şi graniţa Româno - Ungară, este reprezentat de DN 19A (Satu Mare - Petea). Acest drum naţional are câte o bandă de circulaţie pe sens şi un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulaţie a drumului.

Acest proiect face parte din strategia de implementare la nivel naţional pentru Drumul Expres cu denumirea generică “Someş Expres”, cuprins în M.P.G.T şi care realizează legătura între localităţile Baia Mare – Livada – Satu Mare – Petea.

Serviciile aferente acestui contract constau în:
o Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
o Întocmirea documentaţiei suport şi Asistenţă acordată Autorităţii Contractante pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei de finanţare;
o Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C./D.T.A.C.) şi asistenţă tehnică până la obţinerea autorizaţiei de construcţie de către Beneficiar;
o Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE), ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
o Întocmirea Documentaţiei de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie lucrări;
o Asistenţă tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie lucrări.

Obiectivul este inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.