Claudia Gina Anastase, noul preşedinte al Directoratului Transelectrica şi CEO al companiei, după ce fostul şef, Marius Dănuţ Caraşol, a fost prins cu o diplomă falsă de inginer

19 sep 2019 Autor: Dorin Oancea

Claudia Gina Anastase este noul preşedinte al Directoratului Transelectrica şi CEO al companiei, după ce fostul şef, Marius Dănuţ Caraşol, a fost revocat din funcţii, în urma informaţiilor apărute în presă privind falsificarea CV-ului,

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a solicitat lui Caraşol documentele de atestare a studiilor, după ce în presă au apărut informaţii legate de autenticitatea studiilor sale.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a fost informat în legătură cu faptul că membrii Consiliului de Supraveghere au luat măsurile necesare pentru repararea reputaţiei Transelectrica, o companie de importanţă strategică, listată pe Bursa de Valori Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Macoveiciuc, purtător de cuvânt al instituţiei.

„Ministrul Economiei a fost informat în cursul acestei dimineţi în legătură cu decizia Consiliului de Supraveghere al Transelectrica de a-l revoca pe dl Caraşol din funcţia de Preşedinte al Directoratului şi din cea de membru al Directoratului. Ministrul Economiei îşi exprimă speranţa că atât cei din conducerea companiei vor lua paşi rapizi pentru a consolida compania în perioada imediat următoare şi se aşteaptă ca planul de investiţii să fie realizat, pe deplin”.

Claudia Gina Anastase este economist, cu o carieră de peste 23 de ani în acest domeniu. Până la data de 21 decembrie 2018, Claudia Gina Anastase a ocupat, din anul 2012, poziţia de director al Sucursalei de Transport Cluj a CNTEE Transelectrica SA, conform notei biografice. De-a lungul carierei, a ocupat funcţii de conducere atât în sectorul privat (2000-2009: administrator societate de contabilitate), cât şi în sectorul public (2009-2010: director coordonator adjunct la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Cluj; 2010-2012: şef Serviciu Verificare Plăţi, în cadrul aceleiaşi instituţii).

Este expert contabil membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Claudia Gina Anastase a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, sectia Management Industrie, iar în 2006 a obţinut, ca şef de promoţie, diploma de master în specializarea “Management Politic” la Şcoala de Studii Academice Postuniversitare “Ovidiu Şincai” din Bucureşti.

 

 

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.