Bursele asiatice se redresează, chiar dacă cele americane au scăzut pentru a doua zi

12 oct 2018 Autor: Dorin Oancea

Bursele asiatice s-au redresat uşor vineri, după căderea de joi, marcând primele câştiguri din ultimele două săptămâni.

La ora transmiterii ştirii, indicele Nikkei era în creştere cu 0,46%, Hang Seng cu 1,79%, CSI 300 (Shanghai) ceşterea cu 1,49%, iar S7P/ASX 200 crescuse cu 0,2%.

Pieţele americane în schimb au închis sesiunea de joi în scădere, pentru a doua zi consecutiv, Dow Jones şi S&P 500 înregistrând minusuri. Indicele Dow Jones a scăzut cu 546 de puncte iar S&P 500 cu 2,1%, cea mai mare scădere consecutivă de la alegerea în funcţie a preşedintelui american Donald Trump în anul 2016.

„Piaţa americană a pierdut 7% din maximul ultimelor 100 de zile, dar acesta nu este un fenomen rar. Istoria este plină de de astfel de căderi în mijlocul perioadelor de creştere”, notează economiştii RBC Capital Markets într-o notă.

Rămâne de văzut cum vor primi oficialii şi piaţa amerciană datele comerciale din China, care arată că surplusul comercial chinez în relaţia cu Statele Unite vor atinge un record în septembrie. Datele sugerează faptul că disputa comercială şi creşterile de tarife reciproce au afectat în mică măsură China.

Aurul, văzut ca un activ de refugiu în perioade incerte, îşi menţine creşterea de joi de 2,5%, la cel mai ridicat nivel al preţului din iunie 2016.

Disputa preşedintelui Donald Trump cu Rezerva Federală americană a continuat, fiind în măsură să păstreze sentimentele de confuzie de pe piaţă. De această dată Trump a definit politica de creştere a dobânzilor practicată de Fed drept ridicolă.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.