Consiliul Concurenţei analizează preluarea companiei Buse Gaz de către grupul german Messer

12 ian 2018 Autor: Cristina Bellu

Autoritatea de concurenţă analizează tranzacţia prin care grupul german Messer, cu activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei gazelor industriale, va prelua operaţiunile Buse Gaz. În urma acestui proces, grupul ar urma să deţină în totalitate activele Buse Gaz prin intermediul subdisiarelor Messer Romania Gaz şi Messer Belgium.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996) această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. ”, menţionează Consiliul Concurenţei într-un document.

Messer este un grup de societăţi active la nivel mondial în domeniul producţiei şi distribuţiei de gaze industriale, medicinale şi speciale, precum şi în domeniul serviciilor conexe acestor produse.

Grupul a intrat pe piaţa românească la mijlocul anilor ’90, odată cu primele livrări de gaze la clienţi prin instalaţii de aprovizionare cu gaze industriale.

Creşterea rapidă a volumului de livrări a făcut necesară prezenţa locală, concretizată prin înfiinţarea în 1998 a Messer Romania Gaz, cu capital integral german. În perioada următoare activitatea grupului s-a extis şi în domeniul producţiei de acetilenă la Messer Energo Gaz prin înfiinţarea unor joint ventures.

Compania deţine centre de distribuţie în toată ţara şi este activă pe piaţa locală în special în sectorul gazelor industriale şi medicinale.

Buse Gaz SRL este o companie activă în sectorul gazelor industriale, în special pe pieţele de livrare a gazelor industriale în butelii şi vrac.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.