TotalSoft preia businessul de consultanţă al unui antreprenor turc, care devine acţionar şi intră în management

10 ian 2018 Autor: Adrian Seceleanu

În România, grupul ABS a raportat la Finanţe afaceri de aproape 9 mil. lei în 2016, un profit net consolidat de 0,77 mil. lei şi un număr mediu de 43 de oameni.

TotalSoft, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de software, deţinut integral de grupul Logo din Turcia, va prelua şi integra grupul de consultanţă în retail, tehnologie şi outsourcing Architected Business Solutions, cu sediul în Bucureşti, care era deţinut de asemenea de antreprenori turci.

Achiziţia este parte a strategiei TotalSoft de creştere pe plan internaţional şi marchează decizia de înfiinţare a unei noi divizii de business, axată pe consultanţă în ma­na­gement. „Preluarea ABS vine cu o infuzie de know-how şi resurse pentru TotalSoft, contribuind la realizarea obiec­tivelor noastre ambiţioase de creştere, atât în Romania, cât şi la nivel internaţional. Expertiza vastă în consultanţă de manage­ment a ABS, precum şi serviciile comple­mentare de outsourcing pe care le oferă vor reprezenta un plus de valoare semnificativ pentru clienţii noştri existenţi şi viitori. Totodată, experienţa în retail a ABS şi faptul că este membră a Ebeltoft Group, reţeaua internaţională a experţilor în retail, ne consolidează oferta şi expunerea pe acest segment”, a declarat Onder Eren, CEO al TotalSoft. Companiile nu au oferit detalii despre valoarea tranzacţiei.

Cele două părţi au semnat un acord preliminar privind achiziţia, care prevede că TotalSoft va prelua portofoliul de clienţi din România şi de la nivel internaţional şi cei 50 de angajaţi ai ABS. După finalizarea tranzacţiei acţionarii ABS vor primi un pachet de 20% din acţiunile Totalsoft.

În România, ABS funcţiona prin intermediul a două companii, denumite Architected Business Solutions (ABS) şi ABS Financial Services (ABS FS). ABS a raportat la Finanţe afaceri de 6,4 mil. lei în 2016, în creştere uşoară faţă de anul anterior, un profit net de 077 mil. lei şi un număr mediu de 20 de oameni. Compania avea la 31 decembrie 2016 datorii totale de 23 mil. lei şi era deţinută de firma Avramos Holdings Ltd din Cipru (49% din acţiuni) şi de cetăţeanul turc Gorkem Yucel Tursucu, care este şi administrator.

Cea de-a doua companie, ABS Financial Services a avut în 2016 afaceri de 2,3 mil. lei, mai mari faţă de anul anterior, un profit net de 0,448 mil. lei şi un număr mediu de 23 de angajaţi. Compania este deţinută de Gorkem Tursucu şi Suleyman Tursucu.

Gorkem Tursucu este fondatorul ABS şi va prelua şi o poziţie de conducere în cadrul TotalSoft după tranzacţie, au precizat reprezentanţii TotalSoft.

“Odată cu începerea procedurilor de fuziune, Gorkem Tursucu, director general al ABS, va fi numit chief operations officer al TotalSoft, responsabil cu creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor companiei, precum şi transformarea TotalSoft într-un partener digital inovator pentru clienţii săi.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în consultanţă, Gorkem Tursucu a fondat şi gestionat operaţiunile ABS în ultimii 12 ani. Anterior, a deţinut poziţii de conducere în companii globale precum Arthur Andersen şi Ernst & Young, fiind responsabil cu numeroase proiecte de consultanţă în management şi corporate finance, în mai multe industrii. Totodată, a gestionat proiecte de îmbunătăţire a eficienţei proceselor pentru companii globale publice şi private, în regiuni precum Comunitatea Statelor Independente, Europa Centrală şi de Est, India şi Orientul Mijlociu”, conform reprezentanţilor TotalSoft.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.