Conso.ro, nouă investiţie Neogen: Am evaluat businessul la un milion de euro

10 mai 2018 Autor: Ioana Nita

Călin Fusu, CEO Neogen şi noul administrator Conso Media Group

Grupul Neogen SA, din care face parte portalul de joburi online Bestjobs, a intrat în acţionariatul companiei Conso Media Group SRL, care administrează comparatorul online de servicii financiare Conso.ro, cu o participaţie de aproape 27%.

Tranzacţia a fost realizată prin achiziţie directă şi majorarea capitalului social, astfel că pentru a păstra o parte semnificativă din acţiuni, Alin Iacob, co-fondator şi director general al societăţii, a investit la rândul lui.

„Am evaluat compania la un milion de euro. Planul nostru este să schimbăm modelul de business al platformei şi să mergem pe lead-uri, pe tranzacţional, pe credite acordate sau pe cereri de credite transmise către bănci şi să eliminăm astfel publicitatea de pe site“, a declarat pentru ZF Călin Fusu, CEO Neogen şi noul administrator Conso Media Group. Anul trecut, platforma Conso.ro a generat afaceri nete de aproape 690.000 lei şi un profit net de circa 189.000, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Comparatorul de servicii financiare Conso a fost fondat în urmă cu 12 ani de către Alin-Eugen Iacob (30%), Adrian Preda (30%), Emil-Dan Stoica (30%) şi Marius Cicerone Şerban (10%). După intrarea Neogen în business, structura acţionariatului Conso Media Group s-a schimbat astfel: Alin-Eugen Iacob – 27,12%, Neogen - 26,37%, Marius Cice­rone Şerban - 17,12%, Adrian Preda - 14,7% şi Emil-Dan Stoica – 14,69%.

Platforma Conso.ro este una dintre principalele comparatoare de produse şi servicii financiare din România, având peste 180.000 de utilizatori unici şi peste 700.000 afişări lunar.

Recent, aceasta şi-a diversificat activitatea prin lansarea unui comparator de preţuri la energie electrică, iar în continuare Conso.ro îşi propune să extindă segmentele acope­rite de comparatoare către asigurări şi alte domenii.

„Cred că acesta este un domeniu care trebuie să funcţioneze mult mai bine. Vrem ca schimbarea modelului de business al Conso.ro să aibă loc în următoarele luni“, a punctat Călin Fusu.

Conso.ro este prima investiţie Neogen în domeniul financiar, grupul investiind până acum, pe lângă businessul propriu Bestjob, şi în magazinul online home&deco Vivre,  Clever Taxi (vândută între timp către Daimler) şi iTaxi. Grupul Neogen, cu afaceri de 4,4 milioane lei în 2016, mai are în plan să mai facă achiziţii în zona financiară. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.