Tranzacţie: UPC închiriază 6.000 mp în birourile The Bridge din zona Orhideea din Capitală

5 mar 2018 Autor: Bogdan Alecu

Compania de cablu şi telecom UPC România a semnat cu dezvoltatorul Forte Partners pentru 6.000 mp de birouri în clădirea The Bridge 2, aflată în construcţie în zona Orhideea din Capitală. UPC îşi va consolida acolo birourile pe care le are în prezent în sediul din Sema Parc şi Şos. Nordului.

Acesta este primul contract parafat de Forte Partners pentru faza a doua a proiectului The Bridge. Clădirea va fi gata în trimestrul IV al acestui an, la o distanţă de un an faţă de prima. The Bridge 2 are 20.000 mp spaţii de birouri, faţă de 36.000 mp cât are prima fază. Totodată, UPC este al treilea mare chiriaş al proiectului după IBM şi BCR, care au contractat birourile din prima fază, cu 18.000 mp fiecare.

UPC România, parte a grupului Liberty Global, şi-a majorat anul trecut veniturile cu 6,5%, la 734 mil. lei, şi a ajuns la pragul de 2,4 milioane abonamente (RGU), înregistrând creşteri pe toate segmen­tele de busi­ness, determinate în principal de extin­derea ariei de acoperire a serviciilor şi a ofertei de servicii.

UPC România şi-a majorat în 2017 ve­niturile cu 6,5%, la 734 mil. lei, şi a ajuns la pragul de 2,4 milioane de abonamente (RGU), înre­gistrând creşteri pe toate segmentele de business. Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari de pe piaţă.

Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât şi în cel rezidenţial.

Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ştefan cel Mare Building, HQ Victoriei, Nova Building şi The Bridge 1, precum şi proiectul rezidenţial Londra 27 şi are în derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 şi Aviaţiei Park.

Cele mai mari proiecte anunţate pentru anul 2018 sunt Campus 6, dezvoltat de Skanska, Orhideea Towers (CA Immo), Globalworth Campus - clădirea B, The Mark, dezvoltat de S Immo, AFI Tech Park - clădirea A, dezvoltat de AFI Europe, The Light (River Development), Unirii View (C&I), clădirea a doua din faza a II-a a proiectului Sema Parc, dezvoltat de River Development şi Day Tower (Day Group). Pentru 2019 şi 2020 sunt anunţate proiecte care depăşesc pragul de 600.000 de mp.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.