Tranzacţie pe piaţa imobiliară: Portland Trust şi Ares Management au vândut complexul de birouri Oregon Park către Lion’s Head Investments

15 mai 2018 Autor: Roxana Rosu

Lion’s Head Investments, companie rezultată din asocierea de tip joint-venture dintre Old Mutual şi AG Capital,  realizat prima tranzacţie pe piaţa românească, prin preluarea proiectului de birouri Oregon Park, deţinut de Portland Trust şi Ares Management.

Proiectul constă în trei clădiri de birouri de clasă A şi este amplasat în zona de nord a Bucureştiului.

Tranzacţia include atât achiziţia primelor două clădiri deja finalizate din Oregon Park, A şi B, precum şi a clădirii C, aflată în stadiu de construcţie. În prezent, clădirile A şi B sunt închiriate integral unor importante companii internaţionale ca Oracle, Deloitte, Euler Hermes şi Kepler Alten.

“Suntem încântaţi că o companie de talia Lion’s Head Investments a ales Oregon Park pentru a fi prima sa investiţie din Bucureşti. Acest proiect este un adevărat parc de afaceri şi are un mix de chiriaşi excelent”, a declarat Robert Neale, CEO al Portland Trust.

Finalizarea formală a tranzacţiei va avea loc în luna iunie 2018.

Complexul Oregon Park va avea în total trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafaţă închiriabilă de circa 70.000 m2.

“Suntem impresionaţi de calitatea clădirilor şi de standardele la care lucrează dezvoltatorul, Portland Trust. Oregon Park este o completare perfectă a portofoliului nostru de clădiri de birouri, care depăşeşte în acest moment 150.000 m2 şi este evaluat la peste 310 milioane euro. Acesta este doar primul pas din planul nostru ambiţios de investiţii în România.”, a declarat Christo Iliev, CEO al Lion’s Head Investments.

Portland Trust a dezvoltat mai multe proiecte de clădiri de birouri în Bucureşti, inclusiv  Floreasca Park, Floreasca 169, Bucharest Business Park şi Opera Center. În prezent, Portland Trust are două proiecte în construcţie, în Bucureşti– Clădirea C din Oregon Park, respectiv EXPO Business Park, situat în zona Expoziţiei, în zona de Nord.

Lion’s Head este un investitor de termen lung în proprietăţi comerciale premium din Europa Centrală şi de Est şi este rezultatul unui joint-venture între fondul de investiţii sud-african, Old Mutual Property şi AG Capital. Lion’s Head are un portofoliu de spaţii de birouri de 150.000 m2 şi valorează 310 milioane euro.

AG Capital este un grup de invesţii activ în Sud-Estul Europei şi format din companii cu experienţă în domenii ca investiţiile, dezvoltarea, consultanţa şi administrarea activelor imobiliare. AG Capital activează în regiune de peste 25 de ani.

 

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.