Tranzacţie de 53 mil. euro cu o clădire de birouri în construcţie. Skanska vinde către austriecii de la CA Immo prima clădire din ansamblul de birouri Campus 6 de lângă Politehnică

7 mai 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Dezvoltatorul imobiliar suedez Skanska, cel care a pornit construcţia proiectului de birouri Campus 6 din apropierea Politehnicii din Bucureşti, a vândut prima clădire din complexul aflat încă în construcţie către austriecii de la CA Immo. Valoarea tranzacţiei este de 53 de milioane de euro. 

Tranzacţia este de aşteptat să se finalizeze la sfârşitul acestui an. „Am fost în discuţii jumătate de an pentru această achiziţie. Banii vor fi transferaţi la sfârşitul anului, când se va încheia tranzacţia. Gradul de ocupare în clădirea din Campus 6 este de circa 90%”, a spus pentru ZF Marian Roman, managing director al CA Immo România. Oficial nu a fost anunţat niciun chiriaş pentru prima clădire de birouri din complex.

Reprezentanţii Skanska spuneau anul trecut că proiectul Campus 6 ar putea face obiectul unei vânzări către un alt proprietar imobiliar, în condiţiile în care acesta este modelul de business al suedezilor, de a construi şi a vinde ulterior proiectele. Cel mai recent imobil vândut de Skanska în Bucureşti este clădirea C din ansamblul Green Court Bucharest, pe care a cumpărat-o anul trecut Globalworth. 

Complexul de birouri Campus 6 are o suprafaţă de 22.600 de metri pătraţi, iar primul imobil este programat să fie finalizat în trimestrul 3 al acestui an.

CA Immo se numără printre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe piaţa locală, fiind proprietarul clădirilor Opera Center I şi II, Europe House, Riverplace, Bucharest Business Park. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.