Tranzacţie

Un producător de şuruburi din Franţa preia o fabrică din Polonia şi un business de distribuţie din România. „Prin această achiziţie ne vom dezvolta capacitatea de producţie pentru a face faţă cererii din Franţa, Italia, Benelux.“

9 nov 2017 Autor: Cristina Rosca

Grupul francez Etanco, specializat în producţia de şuruburi şi sisteme de fixare, a cumpărat de la grupul Gunnebo Fastening operaţiunile din Polonia şi România. Pe piaţa locală există doar un business de distribuţie, pe când în Polonia există şi o unitate de producţie, potrivit datelor Ziarului Financiar.
 
În România, subsidiara locală a Etanco a cumpărat 100% din acţiunile Gbo Fastening Systems SRL din judeţul Prahova, cu afaceri de 6,6 mil. lei anul trecut, în urcare cu circa 15% com­parativ cu 2015. La rândul său, grupul francez are local compania Etanco România, cu afaceri de 6 mil. lei anul trecut.
 
Gama de produse Etanco cuprinde şuruburi, di­bluri, accesorii de acoperiş şi faţade, izolaţii, etanşări, aco­periri şi renovări interi­oare şi exterioare pentru clă­diri noi sau vechi, sisteme de siguranţă în construcţii.
 
Această achiziţie duce la dublarea businessului francezilor în România. Produsele Gbo Fastening Systems realizate în Polonia sunt vândute în România în magazine de bricolaj precum Dedeman sau Arabesque, conform datelor ZF. În Polonia, Gbo Fastening Systems deţine o fabrică de 15.000 mp. „Prin această achiziţie ne vom dezvolta capacitatea de producţie pentru a face faţă cererii tot mai mari venite din partea industriei de construcţii din pieţele principale – Franţa, Italia, Benelux. Mai mult, această pre­luare ne permite să ne dezvoltăm vânzările din Europa de Est pentru a profita de dinamismul pieţelor de construcţii din regiune”, spun oficialii Etanco. În tranzacţia ce a implicat bu­si­nessul din România au lucrat casele de avocatură Po­povici Niţu Stoica & Asociaţii (cumpărător) şi NNDKP (vânzător).

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.11.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.