Antreprenori locali

Lucian Azoiţei vrea trei terenuri în valoare de 5 mil. euro în Bucureşti pentru a dezvolta proiecte rezidenţiale

11 feb 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Dezvoltatorul imobiliar Forty Ma­nage­ment & Investments, care a construit un bloc de apartamente în zona Basarab din Bucureşti, se află în ultima etapă din procesul de achiziţie a trei terenuri în Ca­pitală, pentru alte proiecte rezidenţiale.

„Suntem în procesul de due dilligence pentru a prelua trei terenuri în zonele Carol, Pache Protopopescu şi parcul Titan. În total, sunt peste 10.000 de metri pătraţi. Aceste terenuri vor fi folosite pentru trei noi proiecte rezidenţiale, ce vor totaliza peste 35.000 de metri pătraţi construiţi“, spune Lucian Azoiţei, acţionarul Forty Management & Investments.

Valoarea cumulată a celor trei terenuri este de peste cinci milioane de euro, cel mai scump fiind cel din zona parcului Carol, pen­tru care dezvoltatorul ar urma să plăteas­că 2,3 milioane de euro. Terenul din Titan este estimat la aproximativ două mi­lioa­ne de euro, iar cel de pe bulevardul Pache Protopopescu – la un milion de euro.

„În Pache Protopopescu ne dorim să putem demara lu­crările în toamna acestui an, iar pe celelalte două terenuri, în cursul anului 2019, din cauza terme­nului lung de obţi­nere a documen­taţiilor urbanistice.“

Finanţarea proiectelor va fi făcută atât din surse proprii, cât şi prin credite bancare.

În zona parcului Carol, terenurile se tranzacţionează la valori cuprinse în 500 şi 1.000 de euro pe metru pătrat, în funcţie de poziţionare, potrivit informaţiilor disponibile pe site-urile de imobiliare.

Parcul Carol este situat în proximitatea parcului Tineretului, unde se mai află în construcţie şi alte proiecte rezidenţiale, iar lituanienii de la Hanner au ridicat proiectele The Park şi Carol Park Residence.

În august 2017, Lucian Azoiţei a terminat primul său proiect imobiliar – Central District Cuza 99, în zona Basarab, cu o investiţie de cinci milioane de euro. Şi celelalte proiecte ale companiei vor fi construite sub acelaşi brand.

Blocul are 37 de apartamente, cea mai ieftină garsonieră pornind de la 55.000 de euro, iar preţul unui penthouse ajungând la 1,2 milioane de euro.

Rezidenţialul nu este însă singura zonă în care vrea să rămână dezvoltatorul. Planul companiei este să-şi extindă portofoliul şi pe zona de birouri.

„Discutăm şi despre achiziţia unui teren pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri în zona Băneasa, sub brandul Trade District“, mai spune Lucian Azoiţei.

Forty Management & Investments a avut în 2016 afaceri de 54.000 de lei şi pierderi de circa un milion de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Piaţa imobiliară rezidenţială prezintă o creştere normală după aproape zece ani de stagnare. Constat că s-a încălzit piaţa de terenuri, ceea ce arată că va exista un trend crescător şi în următorii ani.“

Lucian Azoiţei a fost în trecut acţionar şi în Pazo Group, specializat în distribuţia de obiecte sanitare şi plăci ceramice, însă a renunţat la acest business şi a ales să se concentreze doar pe segmentul imobiliar.

 

 

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.