Anda Rojanschi, partener al D&B David şi Baias: Valoarea tranzacţiilor în imobiliare în anul 2017 a depăşit 1 miliard de euro

5 apr 2018 Autor: Cristina Bellu

Piaţa tranzacţiilor din România a atins un nivel record în 2017, sectorul imobiliar înregistrând cu precădere o evoluţie pozitivă, unde valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit un miliard de euro, o creştere de peste 10% faţă de anul anterior, potrivit unui raport PwC. 

„Pentru sectorul imobiliar, anul 2017 a fost cu deosebire unul prolific, valoarea tranzacţiilor înregistrate depăşind un miliard de euro, cu o creştere de cel puţin 10% faţă de anul precedent. Din perspectivă tranzacţională, sectoarele cele mai dinamice au fost cel hotelier, urmat de sectorul de retail şi cel industrial“, spune Anda Rojanschi, partener la D&B David şi Baias.

La nivel global, piaţa imobiliară le oferă investitorilor randamente bune şi o perspectivă pozitivă, potrivit raportului realizat de PwC în colaborare cu Urban Land Institute (ULI). Ciclul târziu al investiţiilor pe piaţa imobiliară şi dificultăţile tot mai mari în a genera afaceri şi a plasa capital au dus la un val de consolidare în rândul companiilor deţinătoare de proprietăţi şi al managerilor de fonduri de investiţii, se mai arată în raport.

Având în vedere aceste aspecte, PwC şi ULI consideră că firmele din domeniul imobiliar trebuie să găsească noi modele pentru a strânge şi genera capital.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.04.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.