Prima vânzare de la listare a majoritarilor: Familia Marcu, majoritarii de la MedLife, vând acţiuni de 13,2 milioane de lei la companie într-o singură şedinţă

12 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

Familia Marcu, care împreună controlează 47% din furnizorul de servicii medicale private MedLife (M), a vândut în şedinţa din 11 aprilie un număr de 389.000 de acţiuni pentru 13,2 milioane de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BVB.

Acesta este prima vânzare de acţiuni realizată de majoritari de la listarea MedLife din decembrie 2016 încoace, potrivit datelor raportate la bursă.

Familia Marcu a tranzacţionat acţiunile pe segmentul de piaţă Deals la preţul de 34 de lei pe unitate, mai mare cu 3,7% mai mare decât cel din piaţă. Toate cele trei tranzacţii de vânzare acţiuni au fost intermediate de BT Capital Partners.

Mihail Marcu, directorul general al companiei de 731 mil. lei, a vândut un pachet de 100.000 de acţiuni pentru 3,4 mil. lei. Marcu Nicolae, fratele său, a vândut acelaşi număr de acţiuni în timp ce mama celor doi - Mihaela Gabriela Cristescu - a înstrăinat 189.000 de acţiuni pentru 6,4 mil. lei.

MedLife (M) a intrat în luna martie din 2017 în structura indicelui principal BET, la patru luni de la listare. De la începutul anului 2018 acţiunile MedLife au minus 3% pe un rulaj de circa 32,7 mil. lei. MedLife bugetează pentru anul 2018 un profit net de 21 mil. lei la nivel consolidat, dublu faţă de anul precedent, şi afaceri în creştere cu 12,7%, la 719 mil. lei, se arată în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli.

Situaţiile consolidate sunt cele relevante în cazul MedLife întrucât cuprind şi informaţiile referitoare la societatea-mamă MedLife, dar şi situaţiile companiilor care au fost achiziţionate şi fac parte din grup. EBITDA la nivel de grup ar urma să crească cu 15%, la 94 mil. lei.

MedLife estimează că rezultatele grupului vor fi influenţate pe viitor de factori precum condiţiile macroeconomice îmbunăţătite şi starea generală de sănătate a populaţiei, care cresc cererea de servicii medicale private.

La nivel individual, MedLife estimează că va trece pe profit şi va înregistra în 2018 un rezultat net de 9,6 mil. lei, faţă de pierderi de 2,5 mil. lei în anul precedent. Compania s-a listat în ultima lună din 2016 în urma unei oferte publice de vânzare de acţiuni de 240 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.04.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.