O nouă listare la BVB: Electrogrup, deţinut de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, anunţă o ofertă publică de vânzare de acţiuni

11 oct 2018 Autor: Roxana Rosu

Electrogrup Infrastructure, companie deţinut de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, specializată în construcţii pentru infrastructură energetică, va derula împreună cu filialele sale şi firma asociată, Wind Energy Services East Europe, o ofertă publică de acţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti.

Flialele Electrogoup Infrastructure sunt companiile Direct One, Netcity Telecom, specializate în infrastructura de telecomunicaţii pentru operatorii de telecomunicaţii şi operatorii de sisteme de distribuţie de electricitate, Electrogroup SA, care furnizează servicii de construcţii şi mentenanţă pentru companii ce deţin şi dezvoltă infrastructură de telecomunicaţii, energie şi producţie industrială, Nova Power and Gas, care oferă servicii de distribuţie şi furnizare de energie electrică şi gaze naturale pentru consumatori industriali şi casnici

Oferta publică va include acţiuni ordinare nou emise de companie, precum şi acţiuni deţinute de acţionarii actuali, Teofil Mureşan, Simion Mureşan şi Marian Pantazescu, potrivit anunţului comăaniei.

Oferta va consta într-o componentă primară de majorare de capital social de până la 1.250.000 acţiuni ordinare noi şi o ofertă secundară de vânzare de până la 1.250.000 acţiuni ordinare existente. Acţionarii vânzători deţin în prezent 100% din capitalul social al companiei: Teofil Mureşan (34%), Simion Mureşan (33%), Marian Pantazescu (33%). împreună, aceştia vor deţine majoritatea acţiunilor companiei după finalizarea ofertei.

Oferta se va adresa investitorilor de retail şi instituţionali din România şi anumitor investitori instituţionali internaţionali din afara Statelelor Unite ale Americii. 

"Electrogrup Infrastructure s-a consacrat ca un furnizor de infrastructură şi servicii de infrastructură critică, esenţială pentru societate. Considerăm că în prezent “Technology is king”, însă ea se bazează pe infrastructură. Viziunea noastră este să deţinem acest tip de infrastructură modernă, iar ca fondator, sunt mândru să asist la intrarea Grupului nostru într-un nou stadiu de dezvoltare, care ne permite să facem încă un pas în drumul spre o prezenţă importantă in regiune”, a declarat Teofil Mureşan, Fondator şi Preşedinte al Consiliului de Administrare al Electrogrup Infrastructure.

Grupul operează cu preponderenţă în România, cu excepţia segmentului de servicii de infrastructură cu care este prezent şi pe pieţe externe.  Grupul deţine şi operează cea mai mare reţea neutră de fibră optică inter-urbană, iar prin Netcity deţine şi operează reţeaua subterană pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti.

În condiţiile unei  oferte încheiate cu succes, Grupul vrea să aloce capital semnificativ pentru accelerarea investiţiilor în Netcity şi în fibra optică metropolitană a Capitalei.

Pe piaţa de infrastructură energetică, Grupul activează ca distribuitor şi furnizor de energie electrică şi gaze naturale, servicii compleméntate de deţinerea de unităţi de producţie a energiei din surse solare.

"Listarea Grupului la Bursa de Valori Bucureşti ne va permite accelerarea investiţiilor în fertilul spaţiu al infrastructurii din România şi, în acelaşi timp, ne va consolida poziţia naţională în piaţa de infrastructură-ca-serviciu (infrastructure-as-a-service). Ne-am construit strategia pe creşterea nevoii de infrastructură neutră, critică digitalizării industriilor, şi pe cererea de infrastructură modernă necesară creşterii economice. Avem un model de business integrat, cu multiple pârghii de creştere, pe care suntem unic poziţionaţi pentru a le valorifica. O listare la bursă ne oferă fundaţia solidă pentru evoluţia Grupului către următorul nivel.", a precizat Marian Pantazescu, Director General al Electrogrup Infrastructure.

Anul trecut, grupul a avut venituri consolidate de 473,6 milioane lei, un profit operaţional consolidat ajustat înainte de depreciere şi amortizare (EBITDA ajustat) de 93,2 milioane lei şi peste 600 de angajaţi (inclusiv cei ai WESEE).

Erste Group Bank AG şi WOOD & Company Financial Services . acţionează în calitate de Coordonatori Globali Comuni şi Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri  în legătură cu oferta. Banca Comercială Română S.A. şi BRD Groupe Société Générale S.A. acţionează ca Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

Listarea companiei depinde de condiţiile de piaţă şi de îndeplinirea altor condiţii întâlnite în mod obişnuit în ofertele internaţionale de acţiuni, inclusiv obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor de supraveghere.

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.