Piraeus Bank România, care mai aşteaptă doar aprobarea BNR pentru a fi cumpărată de J.C. Flowers, convoacă acţionarii pe 12 aprilie să discute reorganizarea conducerii executive

26 mar 2018 Autor: Claudia Medrega

Consiliul de administraţie (CA) al Piraeus Bank, instituţie de credit care urmează să fie preluată de fondul de investiţii J.C. Flowers, a convocat acţionarii în 12 aprilie într-o reuniune extraordinară pentru a discuta reorganizarea conducerii executive.

Grecii de la Piraeus Group au bătut palma la finalul anului trecut cu fondul american de investiţii J.C Flowers pentru vânzarea sucursalei din România, după o perioadă îndelungată de negocieri, iar tranzacţia trebuie să obţină aprobarea Consiliului Concurenţei şi a BNR.

Pe ordinea de zi a acţionarilor Piraeus se află modificarea actului constitutiv prin reformularea unor articole legate de conducerea băncii. Astfel, conducerea băncii va fi asigurată de şase directori executivi, organizaţi într-un comitet de direcţie. Directorii executivi sunt preşedintele, prim-vicepreşedintele şi patru vicepreşedinţi.

O altă modificare stabileşte că deciziile Comitetului de direcţie se iau în prezenţa a cel puţin jumătate din numărul membrilor săi, cu majoritatea voturilor membrilor prezenţi, cu excepţia situaţiei în care CA decide că este necesar un cvorum extins. În caz de egalitate de voturi, votul preşedintelui va prevala.

Conducerea executivă a fost asigurată până acum de Cătălin Pârvu (director general executiv), Athanasios Psathas (dir. gen. adj.), Mădălina Teodorescu (dir. gen. adj.), Viorel Mischie (dir. gen. adj.) şi Nikolaos Chaniotis (director general adjunct).

Potrivit unor surse din piaţă, Nicolae Dănilă, fostul preşedinte executiv al BCR în timpul privatizării şi fost membru al consiliului de administraţie al BNR, a avut discuţii cu J.C. Flowers pentru a prelua funcţia de preşedinte al boardului Piraeus Bank România, în timp ce poziţia de director executiv al Piraeus România ar fi rezervată pentru Dominic Bruynseels, britanicul care a fost CEO al BCR în perioada iulie 2008 - aprilie 2012. Piraeus Bank are active de circa 1,5 mld. euro, situându-se pe locul 13 în topul băncilor din România.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.03.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.