BERD cumpără 13% din acţiunile Agricover într-o tranzacţie de 7 mil. euro

13 oct 2017 Autor: Roana Rotaru

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat un acord prin care se angajează să cumpere 13% acţiunile Agricover până la sfârşitul anului 2017, acţiuni pentru care va plăti 32 mil. lei (7 mil. euro), potrivit reprezentanţilor Agricover - o companie care oferă servicii financiare şi de agribusiness fermierilor.

„Ne unim forţele cu BERD pentru a accelera sprijinul oferit dezvoltarii unei agriculturi moderne în România. Împreună cu Banca, vom continua să oferim fermierilor soluţii inovatoare pentru creşterea performanţei activităţilor agricole”, a spus Jabbar Kanani, preşedintele Agricover Holding.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investitii în ţară de 7,6 mld. euro în peste 400 de proiecte. Totalul investiţiilor în sectorul agroalimentar este de 10,3 mld. euro în 624 proiecte în ţările în care operează BERD, din care 700 milioane euro investiţi în România în 36 de proiecte.

„Am urmărit cu mare interes dezvoltarea Agricover pe parcursul  ultimilor ani. Compania a dezvoltat o structură unică care s-a dovedit a fi rezistentă la riscurile inerente din sectorul agricol”, a spus Miljan Zdrale, Coordonator Regional BERD pentru Agribusiness în Europa Centrala si de Sud-Est.

Divizia de agribusiness a Agricover, cu activităţi în distribuţia de materii prime agricole, comerţul cu cereale, precum şi abatorizarea şi procesarea cărnii de porc, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 1,14 mld. lei (253,4 mil. euro), în scădere cu 4% faţă de anul precedent, înregistrând un profit brut de 12,2 mil. lei (2.7 mil. euro), potrivit reprezentanţilor companiei.

Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a grupului de firme Agricover, a acordat în 2016 credite în valoare de 988 mil. lei (circa 220 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de anul precedent. Banii au ajuns în buzunarele a 1.900 de fermieri, cu 12% mai mulţi faţă de anul 2015, potrivit reprezentanţilor companiei. 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.